naar top
Menu
Logo Print

NIEUW PARTNERSHIP ZET VOL IN OP HOUTEN EN METALEN LADEN OP MAAT

Decruy lanceert samen met Van Opstal en Grass een nieuw concept

Vanaf 1 juni introduceren ladefabrikant Decruy en groothandelaar Van Opstal, met de steun van systeemleverancier Grass, metalen laden op maat gemaakt voor de klant. Voor Decruy is het een nieuw concept op de markt én een nieuwe stap naar de toekomst. De drie bedrijven werkten er de afgelopen zes maanden samen aan en zijn dan ook optimistisch over de voorstelling van hun concept. Simultaan met de lades lanceert Decruy tevens een nieuwe website met een webshop én een ladeconfigurator. Naast de metalen laden wordt er later dit jaar ook de productie van houten laden aan toegevoegd.

V.l.n.r.: Martijn Ruikes (Grass), André Decruy, Alexander Decruy, Frederik Decruy (Decruy) en Jacques Werbrouck (Van Opstal)
V.l.n.r.: Martijn Ruikes (Grass), André Decruy, Alexander Decruy, Frederik Decruy (Decruy) en Jacques Werbrouck (Van Opstal)

KRACHTEN BUNDELEN

Laden zijn al jarenlang een vanzelfsprekendheid. U zou denken dat er niets nieuws meer mee kan worden gedaan. Toch hebben drie firma's een nieuwe weg ingeslagen: het produceren van op maat gemaakte lades. Dit wordt nog niet veel gedaan. Reden genoeg voor de bedrijven Decruy, Grass en Van Opstal om de handen in elkaar te slaan.

Decruy is al bijna 50 jaar gekend als ladefabrikant. Het bedrijf werd in 1970 opgericht en fabriceert houten laden in massaproductie. Dankzij continue investeringen in de modernste technologieën wordt een productiecapaciteit van 80.000 laden per dag gehaald. Grass is een Oostenrijkse ontwikkelingspartner en systeemleverancier voor de meubelindustrie. Ze werken al meer dan 35 jaar samen met Van Opstal, een groothandel in meubelbeslag - accessoires voor zowel keuken- meubel als interieurbouw.

Alle drie de bedrijven merkten de laatste jaren een verandering in de markt, namelijk dat er steeds meer vraag is naar op maat gemaakte lades die voldoen aan de eisen van de klant. Decruy besefte dat er een grote markt is voor metalen laden én voor op maat gemaakte laden, want er is een grote verscheidenheid in lades: voor de schrijnwerkers, interieurbouwers, keuken- en meubelfabrikanten … Hierop wilde het bedrijf een totaalconcept van lades op maat aanbieden in zowel hout als metaal. Dit wordt de nieuwe troef voor Decruy.

BEGIN SAMENWERKING

Met het besef dat er een grote toekomst is in laden die op maat gemaakt zijn, kwam Decruy zo'n zes maanden geleden terecht bij Grass voor een verkennend gesprek. Beide partijen begrepen al snel dat ze op dezelfde golflengte zitten wat betreft de productie van laden op maat.

Ze keerden dan ook enthousiast en met een goed gevoel terug naar huis. Van Opstal kreeg in de loop van de jaren ook steeds meer vragen over gemonteerde laden, maar heeft geen ervaring in de productie ervan. Daarop werd Grass gecontacteerd, dat vervolgens Decruy en Van Opstal verbond. Een partnership was geboren. Er werd beslist dat Decruy de laden zou produceren, met de hulp van de systemen en machines van Grass. Van Opstal zal dan de op maat gemaakte laden mee verkopen, net als Decruy zelf. De drie bedrijven werken samen als gelijke partners, met transparante communicatie, niet als klant-leverancier. Zo zit er meer potentieel in het partnership. Van Opstal heeft zes salesvertegenwoordigers in België en vier in Nederland. Om die reden kwam Decruy met het idee om het nieuwe project uit te breiden van enkel België naar heel de Benelux. De ideale aanvulling in de samenwerking tussen de drie partners. De aankondiging van het nieuw concept komt er op Interzum, de Duitse beurs voor meubelproductie en interieur. Vanaf 1 juni zullen de verkopers van de samenwerkende partijen informatie over het nieuwe project meenemen naar de klanten.

GROTE VARIATIE

Er zijn al enkele op maat gemaakte metalen laden geproduceerd om te introduceren op de beurs Interzum
Er zijn al enkele op maat gemaakte metalen laden geproduceerd om te introduceren op de beurs Interzum

De uitdaging zit hem in het produceren van hoogwaardige laden met goede geleidingssystemen. Oorspronkelijk werd Grass gecontacteerd voor geleiders van houten lades, dat is dan geëvolueerd naar de op maat gemaakte laden in metaal. Later in het jaar zullen er dan nog houten laden bij komen. Dat is geen probleem, aangezien het Grass Dynapro geleidingssysteem zowel op houten als op metalen lades past. Grass beschikt verder over meerdere productiefamilies voor lades. Iedere familie bestaat uit drie kleuren, vijf hoogtes (van 63 tot 250 mm) en acht dieptes. Hierbij zijn de hoogtes 186 en 250 mm uniek in de markt. Dit zorgt voor een veelvoud aan verschillende mogelijkheden voor de productie. Zo is er voor iedere klant wat wils in de keuze voor een eigen lade. Voor de productie van de op maat gemaakte lades heeft Decruy gekozen voor Vionaro en Nova Pro Scala.

DECRUY DRAWER CONCEPT

Naar aanleiding van de lancering op 1 juni heeft Decruy bovendien een nieuwe website ontwikkeld. Het is niet zomaar een nieuwe website: het heeft een webshop én een ladeconfigurator. Zo kunnen klanten hun specifieke maten, kleuren, eisen … ingeven en hun eigen product bekomen. Daarbovenop zal de firma Decruy naar aanleiding van de aankondiging van de op maat gemaakte laden een totaalconcept voorstellen voor alles van laden. Dit concept krijgt de naam Decruy Drawer Concept (DDC) en heeft als doelgroep de industrie en schrijnwerkers.

EXTRA INVESTERINGEN

Voor Decruy is het produceren van laden op maat een hele uitdaging. Het West-Vlaamse bedrijf is het namelijk gewend om laden massaal te produceren in plaats van één te maken op maat. Iedere klant heeft namelijk zijn eigen specifieke eisen waaraan voldaan moet worden.

Om die uitdaging aan te gaan, besloot de fabrikant om te investeren in nieuwe verpakkingen, machines én personeel. Vooral dat laatste is tegenwoordig niet meer evident, wegens het tekort aan geschikt personeel. Decruy vond evenwel alles wat nodig was, met de hulp van twee nieuwe Grass-machines. Nieuwe producten ontwikkelen lukt immers niet zonder ook te investeren.

Decruy is ook al bezig met het ontwikkelen van houten laden op maat. Dit wordt eind 2019 gelanceerdLANGETERMIJNVISIE

Wat Grass, Van Opstal en Decruy verbindt, naast het concept van de laden, is dat ze alle drie een langetermijnvisie delen. Alle betrokken partijen willen een stevige verankering in de markt creëren met hun nieuwe producten. Dat gaat niet van de ene dag op de andere, maar zal wat tijd kosten. Zo moeten bijvoorbeeld schrijnwerkers eerst eens alles uitproberen vooraleer ze overtuigd zijn. Maar de partijen zijn het zeker dat er voor hun product gekozen zal worden.
Dat optimisme, samen met de gezamenlijke visie dat het nieuwe concept er een is voor vele jaren, en de open communicatie maken dat deze samenwerking dé ideale driehoeksverhouding is.

MASSAPRODUCTIE BLIJFT

Ondanks de introductie van de nieuwe op maat gemaakte metalen en houten lades zal Decruy zich eveneens blijven focussen op de massaproductie van de houten laden van hoge kwaliteit.

Het bedrijf is ervan overtuigd dat de kennis van nieuwe technieken en systemen die het nu zal opdoen, ook in de toekomst van pas zal komen in de massaproductielijn. Stilstand is achteruitgang. Decruy, Grass en Van Opstal kiezen ervoor om samen vooruit te gaan.

DECRUY - PANIDUR

DECRUY - PANIDUR

+3251708583
+3251702801