naar top
Menu
Logo Print

UNIEKE SAMENWERKING IN HERENTALS

Rogiers en Kempa werken schouder aan schouder

Een jaar geleden opende Rogiers een nieuw filiaal in Herentals. Op die manier wilde de specialist in houtbewerkingsmachines zijn producten ook fysiek bereikbaar maken voor de klanten uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. De nieuwe toonzaal is een succes, mede dankzij Kempa. Kempa, leverancier van onder andere keukenfronten en werkbladen, is al enige tijd een goeie klant van Rogiers. Toen dat bedrijf op zoek ging naar een nieuwe toonzaal, bood Kempa een pand naast hun eigen filiaal te huur aan. Die samenwerking was haast vanzelfsprekend, want het is een win-winsituatie voor beide partijen. Klanten bij Kempa zijn namelijk ook potentiële klanten bij Rogiers. 

Rogiers

SCM Accord 40 FX
Met de nieuwe SCM Accord 40 FX
garandeert Rogiers precisie en juistheid

Rogiers is al meer dan 60 jaar actief op de Belgische markt als verkoper, leverancier en installateur van klassieke tot CNC-gestuurde machines en totaalprojecten. Het bedrijf is vooral expert in oplossingen voor de houtbewerkingsindustrie, maar investeert ook in pvc- en aluminiumbewerking; technologieën voor het bewerken van innovatieve materialen; de afwerking van panelen, ramen en deuren; en de installatie voor stofafzuiging. Om zijn activiteiten nog meer in de kijker te zetten, organiseert Rogiers op vrijdag 7 en zaterdag 8 december opnieuw zijn jaarlijkse opendeurdag in zijn toonzaal te Herentals. Naast de klassieke machines kan u er ook de nieuwere modellen bewonderen. Zoals bijvoorbeeld de SCM Accord 40 FX, die behoort tot de nieuwe generatie van CNC-bewerkingscentra. Rogiers is exclusieve importeur van SCM-houtbewerkingsmachines in België. De Accord 40 FX heeft een mobiele portaalconstructie en freesmotoren met drie tot vijf interpolerende assen, waardoor langdurige precisie en juistheid worden gegarandeerd. De bewerkingsmachine is uitermate geschikt voor de bewerking van massief hout, spaanplaat, mdf, multiplex, kunststoffen enz.

Kempa

Kempa poederlakken mdf
Kempa weet dat poederlak op mdf een volwaardig en
duurzaam alternatief is voor het traditionele natlakken

Vier jaar geleden investeerde Kempa fors in de technologie van het poederlakken op mdf. Ze zien die technologie dan ook als een volwaardig en duurzaam alternatief voor het traditionele natlakken. De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar de ideale samenstelling van zowel het mdf-paneel als van de poederlak zelf. Dat alles resulteert in een hogere en constantere kwaliteit. Ondertussen is de uithardingstemperatuur van de poederlak herleid tot slechts 130 °C en kan de juiste laagdikte nu ook al in één laag worden bekomen. Op die manier wordt het mdf-paneel tot 50% minder belast en werkt Kempa aan een beter leefmilieu.

Het is echter niet zo dat de opkomst van poederlak de methode van het natlakken volledig overbodig heeft gemaakt, want bij het natlakken zijn de kleurmogelijkheden bijna onbegrensd en behandelt men de meest complexe vormen. Met hun totaalservice (productie én afwerking onder één dak) als uitgangsbord wil Kempa die brede waaier dan ook zeker behouden. Daarom blijven ze, naast mdf, ook volmassief hout en dik- en dunfineer aanbieden.

Kempa opent haar deuren, exclusief voor professionals. Doorwandel 9.000 m² productieruimte en ervaar zelf hoe een keukendeur in massief, fineer of poederlak wordt gefabriceerd.

ROGIERS - VANPOUCKE

ROGIERS - VANPOUCKE

H. LEBBESTRAAT 150
8790 WAREGEM
+3256601345
+3256607476