naar top
Menu
Logo Print

IN 2019 ONTVOUWT BUILDING PLASTICS ZIJN NIEUWE IDENTITEIT

CEO Thibaut Suys op de stand 
van Equipbaie in Parijs, waar het nieuwe logo voor het eerst werd getoondHet Belgische familiebedrijf Building Plastics, met de hoofdzetel in Nokere, laat een nieuwe wind waaien en stelt zichzelf voor met een nieuwe naam en logo. Het bedrijf is sinds jaren een toonaangevende specialist in de productie van profielen voor de verwerking in allerhande toepassingen zoals rolluiken, rolpoorten en screens.

NIEUWE VLAG DIE DE LADING DEKT

Voor CEO Thibaut Suys spreekt het voor zich: “Met de algemeen dalende tendens van het aandeel van pvc in de markt, vertegenwoordigt de term 'Plastics' in de bedrijfsnaam onze hoofdactiviteit niet meer. Het speelt dus al enige tijd in ons hoofd om de naam en merkidentiteit aan te passen."

Voor Building Plastics komt de rebranding samen met een gewijzigde sales- en marketingstrategie. Tot op heden lag de focus hoofdzakelijk op professionele klanten. 
Voor de Belgische thuismarkt is het een ander verhaal; hier is er eveneens een verkoopkanaal van afgewerkte producten via installateurs en verdelers. “Bij de verkoop van die maatwerkproducten is de eindklant betrokken en de tijd is nu rijp om meer in te zetten op B2C marketing", verduidelijkt Femke Desmet, verantwoordelijke voor marketing.

Achterhaalde term

“Ook hier moesten we vaststellen dat 'Plastics' niet meer in het plaatje past. Zo heeft plastic een negatieve connotatie en dat is niet de boodschap die we willen brengen met onze producten die duurzaam en kwaliteitsvol zijn."
Breken met 'Plastics' lag dus voor de hand, net zozeer als we 'Building' wel wilden behouden,“ gaat Thibaut Suys verder.
“We zijn bij onze professionele klanten in zowel binnen- als buitenland vooral gekend als Building, de meesten zeggen er Plastics niet eens bij.“

Met BUILDING Shutter Systems als nieuwe naam wordt de link naar de bedrijfshistoriek en waarden behouden, terwijl Shutter Systems de nieuwe vlag is die de lading dekt. Rolluiken, screens en rolpoorten kan men hier perfect onder plaatsen. De look en feel van het logo is tijdloos en eenvoudig, to the point. “Een heel bewuste keuze", vult Thibaut Suys aan.
“We zijn een overtuigend toekomstgericht bedrijf, doch met de beide voetjes op de grond. Dat is ook wat we met onze nieuwe identiteit willen uitstralen. We zijn gehecht aan onze gekende waarden en onze roots, en kiezen voor een logo dat met ons kan meegroeien naar de toekomst."

WHAT'S IN A NAME…

BUILDING Shutter Systems is de enige die de rolluikpantsers in elke RAL-kleur poedercoat“Nog belangrijker dan een nieuwe naam zijn de waarden die je als bedrijf vooropstelt. Met BUILDING Shutter Systems positioneren we ons nog steeds als een Belgische specialist in de productie van aluminium- en kunststofprofielen", zegt Thibaut Suys.
100% Belgisch is iets waar we al 45 jaar echt trots op zijn. We staan zelf in voor de profilering van onze aluminium lamellen en kastprofielen, de extrusie van onze kunststofprofielen én de poedercoating van onze aluminium extrusieproducten. We zijn bijvoorbeeld de enige die rolluikpantsers poedercoat in elke RAL-kleur. Dit lakproces is milieuvriendelijk en biedt een zeer duurzame bescherming. Die duurzaamheid is een belangrijke waarde, niet alleen wat betreft onze producten, maar voor de gehele organisatie. Zo is ons bedrijfsgebouw bijvoorbeeld volledig uitgerust met zonnepanelen om zelf in stroom te kunnen voorzien. Kwaliteit, klantgerichtheid en een dynamische en nuchtere benadering zijn de andere fundamentele waarden die we vooropstellen."

GROEIEN ÉN BLOEIEN

“We zijn een onderneming in volle groei, dat blijkt ook uit onze nominatie voor Trends Gazellen 2019", gaat Femke Desmet verder. “We hebben op dit moment een 10-tal vacatures voor onze productieafdeling. In een regio waar er quasi geen werkloosheid is, is het vinden van goede werkkrachten geen evidentie. Met onze vernieuwde uitstraling willen we de juiste mensen vinden om onze groei te ondersteunen.
In elk geval zijn de zaadjes voor onze rebranding reeds geplant. We hopen ze nu te zien bloeien in het komende jaar."

CEO Thibaut Suys op de stand 
van Equipbaie in Parijs, waar het nieuwe logo voor het eerst werd getoondBUILDING Shutter Systems 
Herlegemstraat 14
9771 Nokere
Tel.: +32 (0)56/60.48.11
Fax: +32 (0)56/60.06.57
info@buildingshutters.com
www.building-shuttersystems.com

BUILDING PLASTICS

BUILDING PLASTICS

HERLEGEMSTRAAT 14
9771 NOKERE
+3256604811
+3256610657