naar top
Menu
Logo Print

EMAC BELGIUM BIEDT DE PROFESSIONAL STANDAARD DE BESTE KWALITEIT

De polyvalente fabrikant van 100% Belgisch hightech schrijnwerk volgens de striktste normen

Al 27 jaar onderscheidt EMAC Belgium zich met zijn schrijnwerkproductie in het standaardassortiment. Dat doet het bedrijf door de hoge eisen rond isolatie, veiligheid, comfort en design feilloos te combineren. De veelzijdigheid en het hightech karakter van EMAC worden consequent aangewend in elk project: groot of klein, traditioneel of heel specifiek.

EMAC BELGIUM GAAT VERDER

EMAC Belgium is al meer dan een kwarteeuw een van de onbetwiste marktleiders in België in schrijnwerk, pvc en aluminium. Het dynamische bedrijf uit Jumet beantwoordt met gemak aan alle essentiële voorwaarden waar een grote industriële speler aan moet voldoen: deskundigheid, zekerheid bieden aan klanten, handelsbeloftes nakomen, een onberispelijke kwaliteit leveren, korte levertijden garanderen en respecteren, concurrentiële prijzen …

Maar EMAC Belgium wil nog een stap verder gaan om zijn professionele klanten tevreden te stellen:

INSTAPGAMMA VAN TOPKWALITEIT

EMAC koos voor een instapproduct waarvoor innovatieve technieken gebruikt werden, en zet hiervoor de meest geavanceerde technologie in.
Zijn complete industriële productie bestaat uit 100% Belgische kozijnen en deuren, die voldoen aan de hoogste technische normen in de bouwsector. Ze beantwoorden aan de hoogste veiligheidseisen en kunnen ook ingezet worden in lage-energiewoningen alsook de passiefbouw. Alle hardwareproducten van EMAC voldoen ook aan de hoogste veiligheidsnorm RC2. De UltraOne beglazing van Sprimoglass heeft een zeer hoge U-waarde (1,0 W/m²K), maar wordt geleverd tegen de prijs van glas met een U-waarde van 1,1.

GESELECTEERDE LEVERANCIERS

Om aan de strenge technische eisen te kunnen voldoen en eveneens een klantenservice te kunnen garanderen die beantwoordt aan de strenge criteria die het bedrijf vooropstelt, legt EMAC de lat zeer hoog bij zijn leverancierskeuze: SCHÜCO, Winkhaus, Sprimoglass, Harinck, Dr. Hahn, KFV, Litto, Hoppe, Raedschelders, Aliplast …

CERTIFICERING

EMAC behaalde de conformiteitsattesten voor de FSC en PEFC-certificering en is ook de enige Belgische aanbieder die een ATG-certificering heeft voor de productie van houten ramen en deuren van 68 mm. Deze certificeringen zijn een erkenning voor het voortdurend streven naar perfectie en de constante zoektocht naar betere oplossingen van het bedrijf. Voor klanten betekent dit zekerheid over het gebruik van de juiste materialen, zorg voor het milieu en een consistente werkmethode die gecontroleerd werd door een erkende accreditatie- en certificeringsagent.

EEN EENVOUDIGE STRUCTUUR

Om de technische en administratieve handelsrelaties met zijn klanten verder te stroomlijnen , worden de activiteiten EMAC PVC SYSTEMS en EMAC MENUISERIE nu gegroepeerd in één bedrijf: EMAC BELGIUM. Deze vereenvoudiging maakt het mogelijk om meer tijd en aandacht te besteden aan zijn klanten en om meer middelen vrij te maken voor de continue verbetering van de kwaliteit van de producten en diensten. Zo kan men steeds weer opnieuw innovatieve projecten tot een goed einde brengen.

EMAC: 100% BELGISCH SCHRIJNWERK MET DE STRENGSTE CERTIFICERING

De houten ramen en deuren van EMAC, uitsluitend gemaakt van houtsoorten van Belgische leveranciers, hebben opmerkelijke thermische isolatie-eigenschappen. Hun uitstekende thermische efficiëntie is voornamelijk te danken aan de verbeterde constructie van de profielen met afmetingen tussen 68 en 108 mm. De combinatie van de perifere verbindingen met het superisolerend glas stuwt de thermische prestaties naar ongekende hoogtes en zorgt voor een lange levensduur. De robuustheid van de hoogwaardige kozijnen, deuren en sloten, die stevig aan het kader vastgemaakt zitten, zorgt voor stabiliteit en een ongeëvenaarde duurzaamheid. De uitstekende natuurlijke weerstand helpt om de veiligheid van de houten frames van EMAC te verzekeren, waardoor ze hun waarde en goede werking gedurende vele jaren blijven behouden.

OPLOSSINGEN VOOR HOUTEN VENSTERS

De vensters uit beide gamma's Linea en Jadis zijn top in hun klasse dankzij de dubbele luchtdichte afdichting uit EPDM en hun ontwikkeling volgens veiligheidsklasse CR2. Ze zijn ook FSC- en PEFC-gecertificeerd. Het gamma is verkrijgbaar in een breed assortiment van RAL, NCS en Lasure, en met een breed scala aan accessoires.

Het profiel van 68 mm, verkrijgbaar in zes uitvoeringen, bezit al uitstekende warmte-isolerende eigenschappen dankzij de opmerkelijke dichtheid. Ze zijn het enige Belgische profiel dat met een ATG 15/3003-certificering kan pronken.

Bij de 88mm-sectie uit de Linea en Jadis reeks zijn er vier uitvoeringen beschikbaar. Zij bieden Uw-waarden tot 0,8 W/m²K met standaardbeglazing en Ug = 0,5 W/m²K, volgens de combinatie van de profielen met de beglazing. Dit type profiel is geschikt voor lage-energiewoningen, biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen in renovatie of nieuwbouw.

De 3 Linea types in 108 mm ten slotte maken het mogelijk om ramen van de hoogste kwaliteit te produceren, zij kunnen ingezet worden voor lage-energiewoningen en passiefhuizen. Zonder toevoeging van organische isolatiematerialen voldoen ze aan alle thermische eisen en maken ze deel uit van een duurzame en ecologische aanpak. Hun Uw-waarden bereiken 0,7 W/m²K met standaardglas en een Ug van 0,5 W/m²K, afhankelijk van de combinatie van de profielen met de beglazing.

KIP- EN SCHUIFSYSTEMEN

Of het nu om systemen voor balkons, terrassen of veranda's gaat, het hef-schuifprincipe is steeds gebaseerd op dezelfde profielen als die van de conventionele vensters. Ze hebben dezelfde kenmerken en voordelen als de vensters die dezelfde diepte hebben, respectievelijk 68, 88 of 108 mm, en alle drie zijn ze ook verkrijgbaar met de GU-Thermostep dorpels. Met steunen van 172, 212 of 250 mm kunnen ze belastingen van 300 tot 400 kg aan, afhankelijk van de dikte van het geselecteerde profiel.

HOUT MET ALUMINIUM BEDEKKING

De houten deuren en ramen met aluminium bedekking combineren de voordelen van een houten frame zoals milieuvriendelijkheid, natuurlijke uitstraling, warmtegevoel en esthetiek met de voordelen van een aluminium frame, zoals elegantie, een verhoogde weerstand (geen verwering door weersomstandigheden), een breed kleurenpalet en geen onderhoudsnood.
Hun gelaste hoeken geven dit soort gemengde vensters een uitzonderlijke sterkte en een maximale levensduur.
Het CapAlu gamma van EMAC is beschikbaar in drie afmetingen: 68, 88 en 108 mm.

CATALOGUS EN MAATWERK

EMAC heeft nog een enorm voordeel, los van de keuze voor hout of pvc: zijn veelzijdigheid. Naast zijn uitgebreide gamma van deuren en ramen in alle maten, uitvoeringen en kleuren die in de standaardcatalogus staan, weet het bedrijf zijn indrukwekkende creativiteit ook aan te wenden voor maatwerkoplossingen bij nieuwbouw of renovatie. Elk complex of speciaal project wordt met inventiviteit benaderd, waardoor de vaardigheden en kennis van het bedrijf sterk tot uiting komen. EMAC is zo sterk in maatwerk dat de kwaliteit van zijn oplossingen vaak hoger ligt dan de verwachtingen van de klant.

ATG-, FSC- EN PEFC-CERTIFICERING

EMAC is bezorgd voor het milieu en de sociale en economische aspecten daarvan. Daarom maakt het bedrijf alleen gebruik van houtsoorten van Belgische herkomst die voldoen aan de vereisten van de FSC- en PEFC-certificatie. Het bedrijf heeft een FSC-certificatie voor geïmpregneerd en gekleurd eiken, Sapelli, afzelia en mélèze. Voor PEFC is EMAC-gecertificeerd voor eiken in RAL, meranti en merbau. Daarnaast is EMAC ook de eerste en enige Belgische houtschrijnwerkerij die een ATG-certificering kan voorleggen voor de productie van houten ramen en deuren van 68 mm.

DE PVC-FRAMES VAN EMAC, OFFICIËLE PARTNER VAN SCHÜCO

SCHÜCO vertrouwt de productie en distributie van zijn producten enkel toe aan streng geselecteerde specialisten die kunnen buigen over een bewezen ervaring en professionaliteit. Als officiële partner van SCHÜCO voor pvc staat EMAC garant voor kwaliteit en prestaties. Achter EMAC staan dus ook de kracht en de technische ondersteuning van de Duitse specialist, waardoor elk klantproject een succes wordt. Deze samenwerking met SCHÜCO, dat net als EMAC een synoniem is voor excellentie in design, comfort en veiligheid, garandeert zijn zakelijke klanten het hoogste niveau van kwaliteit en de perfect passende oplossing, en nog veel meer:

VENSTEROPLOSSINGEN IN PVC

De pvc-ramen van EMAC zijn technisch innovatief en voldoen aan de eisen van de nieuwbouw en renovatie. Dit gamma is opgebouwd rond twee types modellen, de 'Classic' of de 'Rondo'. Ze zijn verkrijgbaar in zeventig kleuren, waardoor ze steeds passen in hun omgeving, ongeacht de eisen qua esthetiek, de technische complexiteit of de vereiste thermische isolatie. EMAC heeft ook aandacht voor de energie-efficiëntie van zijn producten. Het gamma van pvc- profielen van SCHÜCO in vijf, zes of zeven kamers dekt volledig de vraag en start vanaf het standaardprofiel van 70 mm voor lage-energiewoningen tot dat van 82 mm met het 'Passivhaus'-label.
EMAC biedt zijn klanten ook meer aan voor dezelfde prijs: elk pvc-raam en -deur is standaard voorzien van microventilatie, drie perifere afdichtingen en een superisolerende beglazing, waardoor deze producten de maximale warmte-isolerende eigenschappen bezitten. Bovendien biedt EMAC het IF-profiel 82 (6B met drie scharnieren, Uw = 0,96 W/m²K) aan tegen de prijs van de CT 70 AS (5 B).

TOPALU - ALUMINIUM BUITENLAAG

Een aluminium buitenlaag is een mooi esthetisch alternatief voor pvc-ramen en -deuren. SCHÜCO Topalu combineert de voordelen van pvc zoals isolatie, afdichting en onderhoudsgemak met het unieke ontwerp en de grotere sterkte van metaal. Tijdloze elegantie maakt van aluminium een ideaal materiaal voor de moderne architectuur. SCHÜCO Topalu geeft uw ramen een langere levensduur en biedt ook een verscheidenheid aan zeer mooie ontwerpen. De individuele aanpassingsmogelijkheden zijn (bijna) eindeloos.

PVC VOOR SCHUIFRAMEN EN HEF-SCHUIFSYSTEMEN

Ook voor een goedkope en betrouwbare oplossing voor grote openingen in de buitenschil van gebouwen zijn schuiframen en hef-schuifsystemen uit pvc geschikt. Deze oplossingen kunnen opgedeeld worden in drie standaardsystemen. Deze verschillen naargelang de mate van gebruik, de afmetingen, de veiligheidsvereisten en de thermische eigenschappen:

De schuifsystemen S150 en hef-schuifsystemen CT 70 HS bezitten beide isolerende eigenschappen en afdichtingen van goede kwaliteit, maar beschermen ook tegen inbraak. Ze zijn eenvoudig te bedienen, iets wat ook geldt voor de grootste afmetingen. De geanodiseerde aluminium laag draagt sterk bij aan de veiligheid en zorgt eveneens voor een thermische onderbreking.

Met het ThermoSlide systeem beschikt EMAC over een schuifsysteem dat verder gaat dan wat de huidige eisen qua energie-efficiëntie vooropstellen. Het systeem is gebaseerd op het Thermoslide Corona SI profielsysteem 82, met een inbouwdiepte van 219 mm. Het systeem kan gebruikt worden voor een beglazing tot 52 mm dikte en is bestand tegen een gewicht van 400 kg! Het nieuwe hef-schuifsysteem is uitgerust met nieuw ontwikkelde scharnieren die duurzamer zijn. De aluminium dorpel is drievoudig thermisch onderbroken. Bovendien kan de ThermoSlide op gelijke hoogte met het grondniveau geplaatst worden. De kleinere profielen garanderen verder een mooier uitzicht.

ALU INSIDE: HET VENSTERGAMMA UIT PVC ZONDER STAALVERSTERKINGEN

Het Alu Inside systeem met drie afdichtingen is een exclusief proces waarbij de aluminium wapening via co-extrusie aangebracht wordt in de constructie met zeven kamers. Daardoor zijn zelfs Uf-waarden van 0,76 bereikbaar. Ook is een driedubbele beglazing met een dikte tot 52 mm mogelijk. Dit systeem is ideaal voor passiefhuizen en is ook gecertificeerd door het Passivhaus-instituut. Dankzij de industriële productie kunnen deze ramen voor passieve energiezuinige huizen tegen aantrekkelijke prijzen geproduceerd worden. Bovendien garandeert deze werkwijze ook smalle aanzichtbreedtes, zodat de lichtinval maximaal is.

DEUREN EN AANVULLEND GAMMA VAN EMAC:

Naast een breed scala aan aanvullende producten zoals verluchtingsroosters, rolluiken en sectionale poorten, heeft EMAC ook een breed scala aan pvc-deuren en houtsoorten, afwerkingen, kleuren en ontwerpen van klassiek tot modern. En of het nu een standaardontwerp of een op maat gemaakte reeks betreft, ze beantwoorden allemaal aan de bouwtechnische normen van lage-energiewoningen of passiefbouw.

DE HIGHLIGHTS VAN DE EMAC DEUREN:

 • Scharnieren Dr. Hahn Type KTR, esthetisch, praktisch en driedimensionaal verstelbaar.
 • Sloten uit één stuk garanderen sterkte en duurzaamheid.
 • Cremona KFV tot 6 punten, waaronder twee haken met een zeer hoge breeksterkte en een permanente afdichting.
 • Binnenplaat type Harinck THERMIMAX met een isolatiewaarde van 1,1 W/m²K.
 • Aluminium plinten.
 • Afdichtingen van Kaltefeind.
 • LITTO veiligheidscilinders.
 • HOPPE klinken.
 • Andere opties op aanvraag …

VEELZIJDIG HOUT OF PVC

De werkplaats en de productie van EMAC zijn letterlijk in vier stukken opgedeeld om aan de meest uiteenlopende eisen van een nieuwbouw of renovatie te voldoen. De industriële schrijnwerkerij realiseert met eenzelfde flexibiliteit zowel een massaproductie voor grote projecten als kleine specifieke verzoeken die bijzondere vaardigheden vereisen, bijvoorbeeld het buigen van het pvc-kader alsook het bewerken van oude houten deuren.

PROJECTEN IN UITVOERING

EMAC Belgium is steeds visionair en gedreven om onbevreesd vooruit te kijken, en werkt daarom momenteel aan de integratie van nieuwe geavanceerde IT-programma's om zijn klanten beter te bedienen. Nu wordt er in de kantoren een krachtige nieuwe software geïnstalleerd die ervoor zal zorgen dat offerteprijzen sneller berekend kunnen worden.

Parallel hieraan wordt er in de productiewerkplaats ook gewerkt aan een innovatieve technologie die klanten en partners toelaat om de progressie van hun orders in alle transparantie realtime mee te volgen. Deze nieuwe ontwikkeling zal hen in staat stellen om in compleet vertrouwen te anticiperen op hun leveringen en hun projecten beter te coördineren. Dit zijn diensten die de winstgevendheid en betrouwbaarheid verhogen, zodat klanten steeds een stapje vooruit zijn.

Tot slot zal EMAC vanaf 2018 zijn klanten kunnen ontvangen in een gloednieuwe showroom, waar alle oplossingen van het bedrijf in de beste omstandigheden getoond zullen worden.

EMAC BELGIUM IN EEN NOTENDOP:

Geschiedenis

Opgericht in 1990

Productgamma

 • Buitenschrijnwerk in pvc, hout en aluminium.
 • Standaard- of maatwerk in hout en pvc. Verdeling van aluminiumschrijnwerk.
 • Ramen, schuifdeuren, hef-schuifsystemen, wanden, gevels, buitendeuren, luiken, sectionaaldeuren, ventilatieroosters …
 • Leveranciers: Winkhaus, Sprimoglass, Harinck, Raedschelders.

Officiële partner van SCHÜCO.
Volledig gamma van SCHÜCO: standaard in 70 mm, lage-energiewoning en passiefhuis in 82 mm. Gamma voor passiefwoningen met label 'Passivhaus'

Klanten

Enkel professionele klanten

Medewerkers

60 personen

EMAC BELGIUM

Z.I. de Jumet Allée Centrale 76
6040 Jumet
Tel.: 071/37.23.23
Fax: 071/37.22.21
info@emacbelgium.be
www.emacbelgium.be

EMAC BELGIUM

EMAC BELGIUM

ZONING DE JUMET,AVENUE CENTRALE 76
6040 JUMET (CHARLEROI)
+3271372323
+3271346035