naar top
Menu
Logo Print

DE TOEKOMST VAN DE DIGITALE PRODUCTIE UITGETEKEND DOOR RAMASOFT EN ELCIA

DIGITALE REVOLUTIE BIJ DE BEREKENING EN DE PRODUCTIE VAN GEBOUWAFSLUITINGEN

3D-configurator Ramasoft

De sector van ramen, deuren, zonwering en afsluitingen ontsnapt niet aan de digitale revolutie. De technologie beheerst het bestaan van gespecialiseerde ondernemingen en bepaalt er de prestaties, de concurrentiepositie en de toekomst van. De krachtenbundeling van twee technologiemarktleiders resulteerde in een softwarepakket dat alle voordelen van de vernieuwende 3D-configurator van Ramasoft met die van de besteksoftware van Elcia combineert. Het is dé oplossing voor alle producenten van ramen, deuren, luiken of zonwering die naar het digitale willen overschakelen en een mooie toekomst willen tegemoetgaan.

KRUISBESTUIVING

De Belgische softwareontwikkelaar Ramasoft, de bedenker van Easywin en Ramasoft.net, softwarepakketten voor de configuratie en productie van ramen en deuren, heeft eind 2017 een derde van zijn kapitaal vrijgemaakt voor een aandeel van de Franse groep Elcia, die bekendstaat om haar gespecialiseerde berekeningssoftwaresuite en haar ERP Diapason.

Deze deelneming bezegelt een samenwerking waardoor beide partners, terwijl ze elk voor 100% eigenaar blijven van hun respectievelijke producten, op lange termijn hun knowhow en hun technologische middelen groeperen, met unieke prestaties die elkaar perfect aanvullen. De bedoeling is om een verstandshuwelijk tot stand te brengen met een duidelijke uitdaging: het resultaat van de kruisbestuiving tussen beide prominente softwareontwikkelaars naar een referentieniveau brengen voor de toekomst van de digitale productie.

3D-configurator Ramasoft

DE KRACHTIGE 3D-MOTOR VAN RAMASOFT

In tegenstelling tot andere producten, die in de meeste gevallen slechts een eenvoudige 3D-weergave van in de ruimte pivoterende stukken bieden, vertrekt de 3D-motor van Ramasoft van dxf-bestanden voor de berekening van een virtuele extrusie van het stuk en de weergave van een 3D-model dat volledig overeenstemt met het werkelijk te bewerken stuk.

Hij anticipeert en beheert automatisch alle eventuele bewerkingsconflicten.Hij houdt op een autonome wijze rekening met alle bewerkingsparameters, met name die van het 3D-model dat zich op het bewerkingscentrum bevindt. Zo is het bijvoorbeeld voortaan onmogelijk om te laat op te merken dat er een conflict is tussen een versterkingsschroef en de slotkast of tussen de dwarsbalken en de ventilatiegaten. Alles wordt vooraf virtueel berekend en voorzien voordat er naar de werkelijkheid op de werkplaats wordt overgegaan.

EEN LOGISCHE STAP VOOR ELCIA

3D-configurator Ramasoft

De Groep Elcia staat bekend om de vereenvoudiging en de democratisering die ze in de sector teweegbracht met de lancering van ProDevis in 1999, de eerste in schrijnwerk gespecialiseerde berekenings- en verkoopmanagementsoftware. Twee jaar geleden zorgde een tweede technologische revolutie bij Elcia voor een nieuw tijdperk in de volledige sector met ProDevis. Het betreft het eerste platform in de cloud dat via elke terminal en met een eenvoudige internetverbinding toegang biedt tot een verkoopconfigurator met in een en hetzelfde softwarepakket gegevens en tarieven van ruim 1.500 producenten en alle toepassingen en oplossingen voor de berekening en het beheer voor hout, pvc, aluminium, zonwering en gebouwafsluitingen.

De volgende logische ontwikkeling die Elcia nog moest aanbieden, was een snel te programmeren 3D-configurator met hoge prestaties en voorzien van spitstechnologie en de hoogste omschrijfkwaliteit.

Er was geen enkele 3D-motor die beter aan de verwachtingen voldeed dan die van Ramasoft. Daarop is de samenwerking dan ook gebaseerd.

EEN MUISKLIK VAN DE TOEKOMST VERWIJDERD

Beide partners hebben de ambitie om, door de troeven van hun oplossingen te combineren, alle schrijnwerkers-plaatsers naar de toekomst te projecteren en hun werk- en productiewijze drastisch te vereenvoudigen.

Velen van hen worden nog te vaak geconfronteerd met het probleem dat ze op verschillende softwarepakketten een beroep moeten doen, afhankelijk van de gegevens van de verschillende fabrikanten of van het type van het te bewerken product.

Voortaan beschikken ze over één instrument waarmee ze rechtstreeks op een onlineconfigurator kunnen werken en dat hun de mogelijkheid biedt om het schrijnwerk snel en gemakkelijk in te voeren, een precieze berekening te maken en een gegarandeerd foutloos bestek op te maken dat meteen klaar is voor de productiefase. De 3D-motor van Ramasoft beperkt niet alleen aanzienlijk de uitvoerings- en productietermijnen, hij zorgt er ook voor dat alle gebruikers BIM-conforme 3D-bestanden kunnen aanleveren.

DE NIEUWE VERSIE VOOR HOUT

3D-configurator Ramasoft

Easywin blijft al meer dan vijftien jaar een referentie in de ramen- en deurenindustrie. De opvolger ervan is veel meer dan gewone tekensoftware. Ramasoft.net is een echte 3D-motor. Dat onderscheid telt. Het bepaalt immers de voornaamste troeven: een groot gebruiksgemak en een extreem korte programmeertijd die bijna tien keer korter is dan bij de meeste concurrenten.

Tot slot is de 3D-configurator klaar om na slechts 20 dagen te werken, terwijl dat er bij anderen 200 zijn! Hij is dus veruit de enige in zijn categorie die zo'n grote besparing van middelen toelaat. Na de succesvolle ontwikkelingen van de nieuwe pvc- en aluversies van de software wordt in deze laatste uitgave de houtconfiguratie ter beschikking gesteld. Sommige klanten gebruiken al de bètaversie.

DYNAMISCHE SECTIES

De voornaamste bijzonderheid van de nieuwe versie voor hout betreft de dynamische secties. In tegenstelling tot de pvc- en alusecties, die vaststaan en overeenstemmen met de maten van de profielen van de fabrikanten, zijn de afmetingen van de secties van de houten ramen vrij te bepalen. Met het programma kun je dus ook vrij de profieldiktes aanpassen in functie van de specifieke noden van het te verwezenlijken project. Die mogelijkheid is dus niet meer alleen voor echte CAD-software weggelegd. Ramasoft.net beheert elke vraag, of die nu eenvoudig is of complex, op een dynamische en autonome wijze en maakt het mogelijk om het werkelijke resultaat te berekenen en rechtstreeks op architectenformaat af te drukken.

Complexe vormen

De 3D-motor in de houtversie beschikt ook standaard over een template voor speciale vormen om zowel vrij als volgens het principe van de dynamische secties boogvormen op de kozijnen, vleugels en dwarsbalken te verwezenlijken. De verzameling van voorgeprogrammeerde en gebruiksklare speciale vormen wordt aangevuld naargelang van de aanvragen van de klanten.

De beglazing berekenen

Boven op de tekening en de precieze afmetingen van het raam zorgt Ramasoft.net voor de bestelbon van de beglazing en de versnijding ervan in de juiste vorm.

Automatische aanslagwijziging

De houtversie van Ramasoft.net vindt autonoom het aanslagtype dat geschikt is voor het raam, en past automatisch het nodige profieltype aan.

PRODUCTIEPLANNING MET GEINTEGREERD STOCKBEHEER

Wanneer de fabrikant een bestelling bevestigt, geeft de software de geschatte leveringsdatum op basis van de bezettingsgraad van de werkplaats en de voorraad.

Daarvoor neemt het programma tegelijk de lopende productieplanning en de huidige toestand van de voorraad in aanmerking, eventueel rekening houdend met de bevoorradingstermijn die voor de nieuwe bestelling nodig is.

DASHBOARD EN STATISTIEKEN

Het programma omvat eveneens een vrij in te stellen dashboard waarmee de gebruiker alle statistieken die hij over zijn onderneming wenst te kennen, kan opmaken en uitgeven. Dit dashboard maakt het mogelijk om naar wens meteen de omzet per sector, per verkoper, het aantal geproduceerde ramen binnen een bepaalde termijn, de productie per productgroep, de globale productie enz. weer te geven.

Op naar de toekomst!

RAMASOFT

RAMASOFT

RUE D'ENHAIVE 108
5100 JAMBES
+3281309088
+3281309028