naar top
Menu
Logo Print

ZELFREINIGENDE RAMEN VOOR DE KOMENDE TIEN JAAR

Shineon™ Houdt ramen schoon en helder met behulp van regen en zon

Vensterglas wordt dagelijks blootgesteld aan weers- en milieu-invloeden, wat corrosie en vervuiling van het vensterglas veroorzaakt. Vaak is het vervelend of moeilijk om die vervuiling weg te krijgen, zeker op moeilijk te bereiken hoogtes. Zelfreinigend glas bestaat al, maar Renotech introduceert nu ShineOn™, het eerste zelfreinigende nabehandelingsproduct voor ramen dat gecertificeerd is. Het maakt gebruik van uv-stralen en water, dus hoe meer zon en regen, hoe properder het glas.

Renotech
Vuil en deeltjes hechten zich aan het venster. Daglicht activeert een fotokatalytisch proces om dat vuil af te breken. Waterdruppels vormen een fim en sleuren het vuil mee. Zo houdt ShineOn de ramen schoon en helder.

SHINEON™

ShineOn is een uniek product met een zelfreinigend effect dat toepasbaar is op alle glasramen. Renotech verzorgt exclusief de wereldwijde representatie van ShineOn en is momenteel nog op zoek naar dealers. Het is eenvoudig aan te brengen en werkt gedurende tien jaar. Het product is ecologisch en milieuvriendelijk, en gebruikt alleen natuurlijke hulpbronnen om het glas te reinigen. ShineOn is gebaseerd op een gepatenteerde technologie die zorgt voor propere en heldere ramen, waardoor tijd en geld worden bespaard. Zelfreinigende ramen kosten meer dan de gewone variant maar dankzij ShineOn kan ook gewoon glas zelfreinigend worden. Hierdoor worden die heel wat minder duur in onderhoud. Regen of verneveling met water zijn in normale omstandigheden genoeg om de ramen proper te krijgen.

MINERALE COATING

ShineOn bestaat uit twee vloeistoffen. De eerste kuist het glas en bereidt het tegelijkertijd voor. De tweede vloeistof moet goed gemengd worden voor het aanbrengen. Op die manier wordt een transparante minerale coating met fotokatalytische en hydrofiele eigenschappen op het glas aangebracht.De coating  gaat een sterke chemische verbinding aan met het glas, waardoor het volledig geïntegreerd wordt in het glasoppervlak en een erg lange levensduur krijgt. Deze deklaag stoot water en vuil af, waardoor het vuil zich minder gemakkelijk aan het glas vasthecht. Het vuil dat zich toch aan het glas weet te hechten, wordt met behulpvan de zon en diens uv-stralen afgebroken en nadien door de regen weggespoeld.

TOEPASSINGSPROCES

ShineOn is eenvoudig aan te brengen, maar vergt wel enige voorbereiding. Enkel erkende uitvoerders mogen het product aanbrengen. Zij krijgen hiervoor een opleiding van DucoNed. Het aanbrengen moet namelijk methodisch en nauwkeurig gebeuren. Hiervoor zijn enkele stappen belangrijk:

ShineOn
Na- en voor behandeling met ShineOn
  • reinig de ruit met een enzymreiniger. Breng een vloeibaar, schuurbaar product aan met een borstel in het geval van mastiekverbindingen;
  • breng de voorbehandeling aan met een rotatief polijstgereedschap met kleine en nauwkeurige korrel 400 (die krassen op het glas voorkomt);
  • veeg het venster af met een microvezeldoekje;
  • spoel het raam af met een lagedrukborstel, die ervoor zorgt dat er geen glasresten achterblijven;
  • monteer een kleine goot aan de onderkant van het frame om de resten te verzamelen, zo wordt vuil aan de onderkant van andere ramen vermeden;
  • breng de afwerklaag aan met een Ninja Wireless Spray.

Polijstapparatuur en advies

ShineOn wordt geleverd in flessen of kleine containers, waardoor het product makkelijk te gebruiken, transporteren en doseren is. Voor zowel voorbehandeling als aanbrengen van het product is speciaal gereedschap nodig. ShineOn levert die speciale polijstapparatuur bij het product, en geeft advies over het aanbrengen van de actieve vloeistof.

RENOTECH

RENOTECH

AVENUE MAUPASSANT 3
1300 WAVRE
+32496275575
-