naar top
Menu
Logo Print

Binnenkort een houten terras bevestigen? Onze Hapax producten op een rij:

TERRASBEVESTIGINGSSYSTEMEN

Hapax Fixing ProHapax Fixing Pro

Onzichtbaar bevestigingssysteem voor houten terrassen

Het onzichtbaar bevestigingssysteem, Hapax Fixing Pro, is de referentie onder de bevestigingssystemen voor houten terrassen. Totaal onzichtbaar en ultraresistent! Dit innovatief systeem wordt aanbevolen door de meerderheid van de professionals, vanwege de kwaliteit en de duurzaamheid. Bovendien is Hapax Fixing Pro volledig onzichtbaar, esthetisch en vooral snel in gebruik.

Hapax Fixing Pro - VerpakkingDankzij een dikte van 13 mm is er een uitstekende ventilatie tussen de planken en de draagbalken van het terras zodat vervorming van de houten planken zo goed als onmogelijk is, ook bij klimaatsveranderingen.

Hapax Fixing Pro is het enige systeem dat dankzij de 3 afzonderlijke zones flexibel en universeel kan gebruikt worden, voor terrasplanken met een breedte van 90 tot 

Hapax Fixing Pro - technisch

200 mm en een hoogte van 19 tot 40 mm. Bovendien is het mogelijk om één defecte plank te vervangen zonder het volledige terras te moeten demonteren. Hapax Fixing Pro wordt samen geleverd met inox C2 schroeven. Voor montage aan zwembaden of dichtbij de kust is er optioneel een set met A4-schroeven beschikbaar.

Te gebruiken met stabiel tropisch hardhout zoals Ipé en Padouk. Het voordeel ten opzichte van andere clipsystemen is dat er geen gleuf in de balk moet worden gemaakt, waardoor het universeel toepasbaar is.

Hapax D-Pro

Zichtbaar bevestigingssysteem voor houten terrassen

 

Hapax D-Pro

Hapax D-Pro werd zodanig ontworpen dat er geen water tussen de planken en de draagbalken komt waardoor uw terras langer zal meegaan.


Efficiënter dan de isolatieband !
Bij gebruik van de isolatieband, is er te veel contact tussen de houtelementen en is een goede luchtcirculatie bijna onmogelijk. Ook blijft er water tussen de houtelementen staan wat kan leiden tot schimmelvorming, vervorming en een vroege slijtage van uw houten terras. Hapax D-Pro is dus een ideaal alternatief voor de isolatieband. 

Hapax D-Pro verpakking

Hapax D-Pro is 8 mm dik en 40 mm breed. Het systeem is zo ontworpen dat elke vorm van contact tussen de planken en de draagbalken onmogelijk is. Daardoor blijft er geen water tussen beide houten elementen staan. Daardoor gaat uw terras langer mee. 
Het systeem bevordert de ventilatie tussen de planken en de terrasconstructie; de dilatatie van planken wordt verminderd waardoor de mechanische spanning op de schroeven en het uitzetten van de planken vermeden wordt.
Door dit systeem te gebruiken treedt er bijna geen vervorming van de terrasplanken op, zelfs bij veranderende weersomstandigheden.
 

Hapax D-Pro Technisch

Hapax D-Pro heeft een H-vorm en heeft een verstelbare wig waardoor de afstand van 4, 5, 6, of 7 mm tussen de planken constant gehouden kan worden.
Het systeem is simpel en makkelijk om te gebruiken. Het volstaat om het bevestigingssysteem op de draagbalk te plaatsen en om er vervolgens de planken aan te schroeven. 
Dit systeem wordt uit gerecycleerd materiaal vervaardigd. Door ons systeem te gebruiken, loopt men gemakkelijk op het terras zonder bijkomend geluid te maken.
Hapax D-Pro kan voor planken van 90 tot 180 mm breed gebruikt worden. 

SCHROEFFUNDAMENT

Hapax RockHapax Rock

Een fundament in 5 minuten

Dankzij het ecologische schroeffundament Hapax Rock, kan je nu ook heel eenvoudig een fundering plaatsen, dus niet meer graven, bekistingen maken, betonstorten en wachten tot deze is uitgehard! Met de Hapax Rock heb je een fundament binnen vijf minuten en kan je direct aan de slag!

De Hapax Rock hoeft slechts 70cm in de grond geschroefd te worden om een ijzersterk fundament te vormen voor het dragen van een terras of de constructie van het tuinhuis, carport, jacuzzi, veranda, …

Door de grote draagcapaciteit kan het aantal schroeffundamenten beperkt blijven en bovendien is de Hapax Rock zeer eenvoudig in hoogte (tot ruim een meter!) verstelbaar. Handig as de grond verzakt of je toch een rekenfoutje hebt gemaakt in het afschot… !

Daarnaast is de Hapax Rock herbruikbaar, roest hij niet en daardoor zeer milieuvriendelijk.

WIGGEN

Hapax wiggenHapax wiggenHapax wiggen

Ook onze ultrabestendige Hapax wiggen helpen je met een nauwkeurige plaatsing van 1 tot 80 mm! Gemaakt van polymere materialen en daardoor zijn ze weerbestendig, innoverend en kunnen ze niet rotten. 

Hapax wiggen
Hapax wiggen

De uitstekende kwaliteit en de betrouwbaarheid van onze producten lieten ons toe om het vertrouwen en de erkenning van onze klanten te winnen waardoor onze producten al beschikbaar zijn in vele verkooppunten. Er zijn 4 soorten Hapax wiggen: platte wiggen, gevelwiggen, verstelbare wiggen en ondersteunende wiggen.

GEREEDSCHAP

Ook het divers assortiment aan gereedschappen helpt u om nauwkeurig, snel en professioneel houten terrassen aan te leggen.

Hapax G-DeckHapax G-Deck

Montagetemplate voor terrasschroeven

De montagetemplate G-Deck is ontworpen om nauwkeurig, snel en professioneel houten terrassen aan te leggen. Het voorboren en boren wordt snel en nauwkeurig vergemakkelijkt.

Hoe werkt het
De speciale hardhoutboor past perfect in de kokervormige uitsparingen van de boorsjabloon. De G-Deck is verstelbaar en kan zo eenvoudig ingesteld worden voor planken van 90mm tot 200mm breed. Het sjabloon kan gebruikt worden voor houten terrasplanken, composietplanken en houten of kunststof gevelbekledingen. Dankzij de G-Deck staan de schroeven steeds mooi op een lijn! 

Hapax ToolHapax Tool

Plankenspanner

De Hapax Tool spant alle houten terrasplanken aan in een handomdraai. Gemakkelijk uit elkaar te halen. Met de zelfblokkerende functie is het mogelijk om de twee handen vrij te hebben wat het schroeven vergemakkelijkt.

Hapax verzinkboorHapax verzinkboor

Met stopfunctie

Compatibel met onze montagetemplate Hapax G-Deck.

Hapax afstandhouderHapax afstandhouder

Voor 4 voegbreedten | 4-5-6-7 mm

De Hapax afstandhouder zorgt steeds voor dezelfde afstand, 4, 5, 6 of 7 mm, tussen de planken.
Bovendien voorkomt het gegolfd design het vastzitten tussen de planken. Hou rekening met de voorschriften van uw houtleverancier voor het bepalen van de juiste voegbreedte.

Hapax EPDM isolatiepadHapax EPDM isolatiepad

100 x 100 x 8 mm

Het Hapax isolatiepad beschermt de onderconstructie van uw terras tegen het vocht en heeft een dempend effect zodat het eventuele kraakgeluiden verminderd. 

Vervaardigd uit EPDM is de Hapax pad bijzonder duurzaam en bestand tegen temperatuurschommelingen.

 

Hapax ATLAS: regelbare terrasdrager

Hapax ATLASDe Hapax ATLAS terrasdragers zijn de ideale en onmisbare basis van een uitstekend terras. Ze zijn regelbaar van 3 cm tot 100 cm waardoor ze eenvoudig de hoogte en pas van terras regelen.

 Hapax ATLAS: regelbare terrasdrager

De Hapax ATLAS terrasdragers zijn de ideale en onmisbare basis van een uitstekend terras. Ze zijn snel en gemakkelijk in gebruik want de onderbalken van het terras rusten op de terrasdragers zonder deze te moeten vastschroeven. De Hapax ATLAS  terrasdragers zijn regelbaar van 3 cm tot 100 cm waardoor ze eenvoudig de hoogte en pas van jouw terras regelen.

Hapax ATLASGemaakt van thermoplastisch elastomeer zijn de Hapax ATLAS terrasdragers UV-bestendig, bestand tegen temperatuurschommelingen, herbruikbaar en 100% recycleerbaar.

De Hapax ATLAS terrasdragers creëren ruimte onder het terras en zorgen zo voor een vlotte waterafvoer. Er is dus geen sprake van stilstaand water en de kans op rotten van het hout wordt uitgesloten. Het is ook mogelijk om eenvoudig de onderlaag van het terras te herstellen indien er daar een defect zou zijn.  Zo wordt door het gebruik van de Hapax ATLAS terrasdragers de levensduur van jouw terras sterk verlengd.
De Hapax ATLAS terrasdragers maken het snel en gemakkelijk plaatsen van élk terras mogelijk, ook dat van jou!

 Hapax ATLASVOORDELEN:
- Sterk: groot draagvlak en draagkracht tot 800kg/stuk zorgt zeer hoge stabiliteit.
- Universeel: verschillende soorten steunplaten maken de dragers geschikt voor zowel tegel- als houten terrassen.
- Duurzaam: het terras gaat langer mee doordat water makkelijk afgevoerd kan worden.
- Snelle en eenvoudige montage: vermindert de installatietijd aanzienlijk door de zeer eenvoudige hoogteregeling.
- Regelbaar: in een handomdraai het terras eenvoudig traploos waterpas stellen. Verhogen mogelijk tot 100cm.
- Herbruikbaar en volledig demonteerbaar: bij het verplaatsen of openbreken van het terras verhuis je de dragers eenvoudig mee.

HapaxVind jouw dichtstbijzijnde verdeler of ontdek nog meer Hapax producten en accessoires op de website:www.hapax-europe.com 

Hapax

PGB-EUROPE

PGB-EUROPE

GONTRODE HEIRWEG 170
9090 MELLE
+3292727070
+3292727099