naar top
Menu
Logo Print

DEWALT COMBINEERT VRIJHEID VAN SNOERLOOS MET KRACHT VAN GESNOERD

XR FLEXVOLT eerste converteerbare 18/54 voltaccu

Met XR FLEXVOLT lanceert DEWALT de eerste converteerbare 54/18 voltaccu ter wereld. De spanning van 54 volt zorgt ervoor dat zwaardere elektrische gereedschappen nu ook zonder problemen op accu kunnen werken. Bovendien is het accusysteem volledig terugwerkend compatibel met bestaande XR 18V machines van DEWALT, waar de XR FLEXVOLT een zeer lange werktijd biedt met één acculading. Het accusysteem gaat vergezeld van een nieuw XR FLEXVOLT assortiment: snoerloos elektrisch bouwgereedschap met dezelfde mogelijkheden als gesnoerd gereedschap, steeds voorzien van een borstelloze motor, gecombineerd met aangepaste accessoires die de werktijd nog ten goede komen.

DRIEMAAL DE KRACHT VAN 18 V

Met zijn 54 volt biedt de XR FLEXVOLT een nooit eerder geziene snoerloze spanning, geschikt voor de zwaarste elektrische toepassingen. Op deze manier maakt DEWALT een einde aan het compromis tussen draagbaarheid en vermogen, tussen meer gebruiksgemak en een minder lange werktijd. Het is een compromis dat zelfs het efficiëntste accuplatform tot nu toe moest sluiten. Zo wordt de markt van de accugereedschappen volledig hertekend.

Geen beperkingen meer

Compromissen vormen beperkingen die heel wat frustraties meebrengen voor de eindgebruiker. Daar maakt DEWALT nu een einde aan, met heel wat nieuwe mogelijkheden op het vlak van zwaar bouwgereedschap. De snoerloze gereedschappen voor zware toepassingen hebben dezelfde nauwkeurigheid, dezelfde capaciteit en hetzelfde vermogen als gereedschap met snoer.

Flexibel

Maarten Van de Graaf, Brand Manager bij DEWALT, geeft het voorbeeld van de dakwerker. “Een dakwerker gebruikt normaal liever een accumachine bij zijn werkzaamheden op hoogte, omdat hij dan meer bewegingsvrijheid heeft en geen last heeft van de kabel.

Toch moest hij tot nog toe een gesnoerde cirkelzaag meenemen, omdat die voldoende vermogen moet hebben om balkwerk door te zagen.

Dat is nu verleden tijd. Het XR FLEXVOLT assortiment bevat niet alleen een cirkelzaag met voldoende kracht om grotere stukken hout door te zagen, maar heeft een accu die ook voor de tafelzaag en de verstekzaag kan worden gebruikt. Dat geeft een grote flexibiliteit."

Achterwaarts compatibel

XR FLEXVOLT is volledig achterwaarts compatibel met het bestaande XR assortiment. In combinatie met de bestaande machines biedt de XR FLEXVOLT een onklopbare werktijd. De converteerbare 54/18 voltaccu schakelt automatisch naar het benodigde voltage: 18 volt voor werkduur, 54 volt voor ongekende kracht. De meeste gebruikers kunnen langer dan één dag werken met één laadbeurt.

Borstelloze motoren

Alle XR FLEXVOLT machines zijn voorzien van een borstelloze motor, die een veel efficiëntere energieoverbrenging mogelijk maakt. Dat komt de levensduur van de machine én de levensduur van de accu alleen maar ten goede.

ACHT MACHINES VOOR BOUWWERF TOEKOMST

Het XR FLEXVOLT assortiment bestaat uit acht borstelloze producten die ontworpen zijn om de bouwwerf van de toekomst volledig in te richten:

 • 54V haakse slijper;
 • 54V cirkelzaag;
 • 54V alligatorzaag;
 • 54V reciprozaag;
 • 54V invalzaag;
 • 54 tafelzaag;
 • twee 54V afkort- en verstekzaagmachines (216 mm & 250 mm).

EXTREME RUNTIME ACCESSOIRES

Om de eindgebruiker een nog langere werktijd te bieden, ontwikkelde DEWALT de Extreme Runtime accessoires. Dit assortiment aan zaagbladen en slijpschijven is geoptimaliseerd voor snoerloos gebruik door middel van doordacht materiaalgebruik, tandzettingen, materiaaldiktes en coatings.

De beste prestaties worden bereikt door de combinatie van XR FLEXVOLT en Extreme Runtime accessoires. Uiteraard zijn de accessoires ook compatibel met andere merken van snoerloos elektrisch gereedschap.

DE TOEKOMST

Uiteraard zal het XR FLEXVOLT assortiment in de toekomst nog worden uitgebreid. In het voorjaar van 2017 staan op het programma:

 • 305 mm 2x54V afkort- en verstekzaag;
 • SDS+ combihamer;
 • SDS-Max combihamer;
 • diverse professionele tuinmachines.

EEN GREEP UIT DE REACTIES

Verschillende DEWALT verdelers konden al even proeven van de XR FLEXVOLT machines. Hieronder tekenden we enkele reacties op.

Jean-Pierre Kokx (Mapeco) denkt dat ook het zware gereedschap nu deels snoerloos zal worden: “Ik vind het geweldig, zeer innovatief. Volgens mij zal DEWALT hier een grote voorsprong mee behalen. Het is daarnaast ook zeer positief dat het nieuwe systeem combineerbaar is met de oude machines. De prijs valt me ook goed mee. Alle grote machines zonder snoer laten werken is voorlopig nog niet aan de orde, maar ik denk dat de snoerloze machines veel gebruikt zullen worden en de zware gesnoerde machines voor een belangrijk deel vervangen zullen worden."

Jonathan Braconnier (Outilsud) hoorde zelf al enkele enthousiaste reacties. “We hebben onze klanten al video's van het XR FLEXVOLT systeem laten zien en ze vroegen meteen ongeduldig wanneer de toestellen beschikbaar zouden zijn
er is erg veel interesse. Volgens mij is dit niet minder dan een technologische revolutie, die de markt echt zal veranderen. Zelf was ik vooral onder de indruk van de levensduur van de accu's.“

Gert Peenen (Van Den Broeck Prolians): “Mijn eerste reactie was euforisch: eindelijk is er een batterij waarbij onze klanten geen nieuwe machines meer moeten aanschaffen. In het verleden was daar veel kritiek op. Deze manier is beter: je komt de gebruiker tegemoet in plaats van hem te verplichten om iets nieuws aan te schaffen. Ik denk dat DEWALT hier de pionier is om echt een snoerloze werf te creëren. Nu grote machines ook snoerloos kunnen werken, zou het echt eens gedaan kunnen zijn met het oerwoud van snoeren dat we nog steeds op werven zien."

Hugo Peeters (Lecot) vindt het systeem een totale vernieuwing. “Ik heb nog nooit een batterij gezien waarmee je een afkortzaag kunt aandrijven. Tegelijkertijd werken de oude machines ook nog met de nieuwe accu. Krachtige batterijen transporteren was vroeger gevaarlijk, maar DEWALT heeft dat op een simpele en vernuftige manier opgelost. Ik denk dat het systeem enorm veel mogelijkheden biedt."

Bart Serry (De Stalen Greep): “Op de productvoorstelling was ik sterk onder de indruk. Als ik zie wat er nu allemaal mogelijk is op accu, denk ik dat het tijdperk van het snoer stilaan zal verdwijnen."

CLASS 9 TRANSPORT

DEWALT heeft ook aan het transport gedacht. De cellen van de XR FLEXVOLT zijn standaard parallel geschakeld en fysiek van elkaar gescheiden, waardoor ze geen gevaar voor transport vormen. Pas in combinatie met het juiste XR FLEXVOLT gereedschap worden de cellen in serie geschakeld, waardoor ze 54 volt spanning leveren. Voor het transport worden speciale rode kapjes geleverd die, geplaatst op de accu, de drie rijen met cellen volledig van elkaar scheiden. Daardoor vallen de accu's ondanks de hoge spanning niet onder de wetgeving voor Class 9 transport, wat heel wat tijd en kosten bespaart.

DEWALT

DEWALT

EGIDE WALSCHAERTSSTRAAT 16
2800 MECHELEN
+3215473700
+3215473799