naar top
Menu
Logo Print
20/12/2018 - RORY MOERMAN

BEITSEN IS VAKMANSCHAP

Hoewel de schilder heel wat technieken onder de knie moet hebben, is het beitsen in het bijzonder geen sinecure. Er zijn tal van factoren waarmee rekening gehouden moet worden en het resultaat hangt in grote mate af van hoe je een ondergrond benadert. Daarom behoort het beitsen nog tot het echte vakmanschap.

SCHAAF UW BASISKENNIS BEITSEN BIJSCHAAF UW BASISKENNIS BEITSEN BIJ

Als vakman moet u een goede kennis hebben over hout, beits, de voorbereiding van de ondergrond en de juiste applicatietechniek, vooraleer u aan een dergelijke uitdaging als beitsen begint.

ZO BRENG JE EEN BEITS AANZO BRENG JE EEN BEITS AAN

Een schilder die de opdracht krijgt om al het houtwerk in een interieur uniform te beitsen, staat voor een zeer moeilijke opdracht. De inmaakkasten in de gang zijn gemaakt van mdf, de fronten van de keuken zijn van eik, de eettafel is gefineerd ... Iedere ondergrond heeft zijn specifieke eigenschappen en zal anders op de beits reageren.

CORRECT BEITSEN VEREIST KENNIS EN KUNDECORRECT BEITSEN VEREIST KENNIS EN KUNDE

Een van de meest populaire maatregelen om het hout te beschermen, is om het te beitsen, vanwege de verschillende voordelen op het vlak van zowel esthetiek als duurzaamheid. Het aanbrengen is evenwel een ander verhaal. Iedere ondergrond heeft immers zijn specifieke kenmerken en zal anders op de beits reageren.