naar top
Menu
Logo Print

CAD/CAM TILT NIVEAU VAN UW SCHRIJNWERKERIJ HOGER 

Kies software op maat van uw bedrijf

De verschillende mogelijkheden van CAD/CAM zorgen voor een grote meerwaarde binnen uw bedrijf. Of u nu meubels, trappen, ramen en deuren maakt of actief bent in de houtskeletbouw, het juiste tekenpakket zal het niveau van uw bedrijf hoger tillen. In de hoofdstukken hieronder gaan we dieper in op de aspecten van CAD/CAM-pakketten en wat zij precies voor u kunnen betekenen.

WAT IS DE KRACHT VAN CAD/CAM?

CAD/CAM kracht

Wat is de meerwaarde van CAD/CAM nu eigenlijk en wat betekent het precies? Welke types pakketten bestaan er en welk pakket heeft u in uw business nodig? In dit deel gaan we dieper in wat de technologie inhoudt.

Wat is CAD? Wat is CAM?
Is een CAD/CAM-pakket geschikt voor iedereen?
Wat zijn de troeven van CAD/CAM?

IMPLEMENTATIE VAN CAD/CAM IN UW SCHRIJNWERKERIJ

implementatie

Hierboven leerde u de toegevoegde waarde kennen van een CAD/CAM-pakket, wat de belangrijkste functionele componenten ervan zijn, voor wie deze pakketten ontworpen zijn, ... Hier gaan we dieper in op hoe het geheel geïntegreerd wordt in uw bestaande workflow. 

Werknemers informeren en sensibiliseren
Voordelen voor werkgever en werknemer

EFFICIENT WERKEN MET CAD/CAM

CAD/CAM

CAD/CAM-pakketten kunnen verschillen van elkaar op basis van hetgene waartoe ze in staat zijn. Zo kan het gebruiksgemak afhankelijk zijn van het gekozen pakket, alsook de tekenmodule of CAD-module. 

Wat zijn de verschillende CAD/CAM-mogelijkheden?
Hoe verloopt de communicatie tussen pakket en machine?

 

WAT IS HET NUT VAN EEN UITGEBREIDE ONLINE BIBLIOTHEEK?

Bibliotheek CAD/CAMIn dit deel focussen we op de opbouw van de bibliotheek. De bibliotheek is de verzameling van alle bedrijfsspecifieke kennis rond machines, gereedschappen, materialen, productiemethodes ... en vormt het kloppend hart van het pakket. Zonder bibliotheek is de investering in een CAD/CAM-pakket vrij zinloos.  

Wat is precies het nut van een online bibliotheek voor CAD/CAM-pakketten?
Een vlotte workflow creëren met een uitgebouwde bibliotheek
Waarom het onderhoud van de bibliotheek zo belangrijk is

SOFTWARE VOOR TRAPPENBOUWERS

3 mythes over trappensoftware

Vrijwel alle professionele trappenbouwers gebruiken tegenwoordig een tekenpakket. Hiermee kan een geoefende hand in minder dan vijf minuten een trap ontwerpen. Na het plotten van alle productietekeningen kan de schrijnwerker vervolgens onmiddellijk aan de slag in het atelier. 

Drie mythes over trappensoftware
Kies het juiste tekenpakket voor uw bedrijf

 

CAD/CAM EN HOUTSKELETBOUW

CAD/CAM en houtskeletbouw

Al sinds begin de jaren 90 van de vorige eeuw zijn er CAD/CAM-pakketten op de markt die specifiek bedoeld zijn voor hout(skelet)bouwers. Via een standaardtekenpakket als AutoCAD kan men al een zekere efficiëntiewinst boeken, maar de echte sprong voorwaarts realiseert men pas via een pakket dat specifiek aangepast is aan de hout(skelet)bouwmethode.

Combinatie CAD/CAM onontbeerlijk voor houtskeletbouwer
Modulaire opbouw tekenpakket

 

CAD/CAM VOOR RAMENBOUWERS

CAD/CAM voor ramenbouwersIn tegenstelling tot de trappenmaker en de houtskeletbouwer, voor wie de nadruk vooral ligt op het (3D-)tekenen en het programmeren van specifieke machinale bewerkingen, bekijkt de ramenbouwer zijn software in de eerste plaats als een hulpmiddel bij het opmaken van een offerte, bij het bestellen van zijn grondstoffen en bij het opstellen van een uitgekiende productie- en werfplanning. Bovendien zijn er sterke onderlinge verschillen tussen ramenbouwers actief in aluminium, pvc en/of hout.

Registratie van offertes, werkuren en nacalculatie
Koppeling met de productie en planning

WIDOOCA - B4TEC