naar top
Menu
Logo Print

BRANDVEILIGHEID NIET TE ONDERSCHATTEN

Beter voorkomen dan genezen

BrandveiligheidBrand, het is een van de ergste zaken die kunnen gebeuren. De gevolgen zijn al snel niet te overzien en de schade kan desastreuze vormen aannemen om nog maar te zwijgen van mogelijke menselijke drama's. Brandveiligheid is dan ook van absoluut belang voor de algehele veiligheid van om het even welk gebouw.

Zo bouw je veilig een haardmeubel

Zo bouw je veilig een haardmeubelVandaag is het trendy de haard mee in te werken in het maatmeubel waarin ook de tv, de bar en zelfs de bibliotheek verwerkt zitten. In theorie geen probleem. De praktijk ligt echter wat complexer, want het vaak houten maatmeubel is niet compatibel met de warmte die de haard afgeeft.

Lees het volledige artikel

Hoe RWA-systemen levens kunnen redden

Hoe RWA-systemen levens kunnen reddenHoewel een brand nooit helemaal kan worden uitgesloten, kunnen de risico's wel beperkt worden. Onder meer door een rook- en warmteafvoersysteem (RWA-systeem) te plaatsen.

Lees het volledige artikel

Voorkom brandschade (en erger) met sprinklerinstallaties

Voorkom brandschade (en erger) met sprinklerinstallatiesDoordat de sprinklers al bij een beginnende brand in werking treden, wordt de brand vaak goed onder controle gehouden en omdat ze (in bepaalde gevallen) zeer lokaal werken, blijft de omvang van de bij het blussen veroorzaakte waterschade beperkt.

Lees het volledige artikel

Oplossingen voor Resistance to Fire

Oplossingen voor Resistance to Fire / brandweerstandBelangrijkste eis bij de brandweerstand is dat die niet negatief beïnvloed wordt door de doorvoering. De brandweerstand of de 'Resistance to fire' van een element kan men omschrijven als de tijd gedurende dewelke een bouwelement bij een brand gelijktijdig voldoet aan de criteria stabiliteit (R), vlamdichtheid (E) en thermische isolatie (I). De REI-waarde van de doorvoering zal steeds een waarde moeten hebben die niet nadelig is voor de brandweerbaarheid van de bouwelementen.

Lees het volledige artikel