naar top
Menu
Logo Print

MET ALUMINIUM IS ALLES MOGELIJK

Wie werkt met aluminium, staat voor een waaier aan mogelijkheden. Het metaal kent tal van voordelen op gebied van gewicht, sterkte en esthetiek. Zo is aluminium erg stabiel, neemt het bij buitentoepassingen geen water op en zal het niet krimpen of uitzetten wanneer het erg koud of warm is. Aluminium wordt dan ook graag gebruikt in tal van toepassingen. 

ALUMINIUM RAMEN PERFECT INTEGREERBAAR IN PASSIEFWONINGENALUMINIUM RAMEN PERFECT INTEGREERBAAR IN PASSIEFWONINGEN

Vaak wordt de vraag gesteld of de aansluiting tussen aluminium schrijnwerk en een muur van een passiefwoning wel mogelijk is en hoe groot de mogelijke thermische verliezen dan wel zijn. Hier tonen we aan dat de manier waarop de aansluiting uitgevoerd wordt, cruciaal is bij het beantwoorden van deze vragen.

ONDERHOUD ALUMINIUM PROFIELEN BELANGRIJK VOOR U EN UW KLANTONDERHOUD ALUMINIUM PROFIELEN BELANGRIJK VOOR U EN UW KLANT

Wie de zaken op hun beloop laat en de aluminium profielen nooit reinigt, krijgt te kampen met vaak onherstelbare schade. Zelfs van bij het prille begin, tijdens de werffase, kunnen er zaken fout lopen die op termijn tot problemen leiden. Tijd dus om u te informeren en deze kennis met uw klant te delen.

BimetaaleffectOPLOSSINGEN VOOR
HET GEVREESDE BIMETAALEFFECT

Wanneer u bij een klant aankomt en u ziet diens zonovergoten gevel, dan voelt u de bui al hangen, zeker wanneer het gaat om de (aluminium) buitendeur voor die gevel. Immers, die deur zal geheid onderhevig zijn aan het bimetaaleffect. Gelukkig zijn er al tal van oplossingen en technieken beschikbaar.

Heeft de klassieke voordeur afgedaan?HEEFT DE KLASSIEKE VOORDEUR AFGEDAAN?

De evolutie van schrijnwerk gaat traag. Dat is in elk geval de indruk die je krijgt. Het draaikiepraam bijvoorbeeld heeft er zowat 50 jaar over gedaan om 'gewoon' te worden. De laatste decennia is er echter een stroomversnelling, of ontstaat er een schizofrene situatie? De stroomversnelling is er sinds we energiebewust zijn geworden en de techniek ons daarbij helpt.

Aluminium, toonbeeld van duurzaamheidWAAROM ALUMINIUM 
HET TOONBEELD VAN DUURZAAMHEID IS

Het recycleren van aluminium wordt in onze sector steeds populairder. Dat heeft alles te maken met de vele voordelen die het biedt. Denk maar aan duurzame, ecologische en energetische besparingen. Het heeft veel troeven: het is licht, flexibel en veelzijdig. Maar bovenal is het eindeloos recycleerbaar en blijft het in wezen onveranderd.

Thielemans & CoTHIELEMANS & CO: GELOOF IN GEAUTOMATISEERDE OPLOSSINGEN

Thielemans & Co zet onder het beleid van zaakvoerder Kristof van Doorslaer al jaar en dag volop in op de mogelijkheden van innovatieve CNC-oplossingen. Die gerichte focus zorgde er onder andere voor dat het bedrijf zich, naast het particuliere klantenbestand, ook onder de naam van Thielemans Pro tot de schrijnwerker als professionele klant kan richten.