naar top
Menu
Logo Print
04/12/2018 - MICHIEL DE MYLLE

ALLES OVER STOFAFZUIGING

Veel bedrijfsleiders zien stofafzuiging als een noodzakelijk kwaad. Toch is het, zelfs in de meest bescheiden werkplaatsen, een prima investering op lange termijn, en niet alleen met het oog op de gezondheid van wie werkzaam is in de stoffige omgeving. Ook op de werf is stofafzuiging meer en meer een aandachtspunt. Zeker bij renovatiewerkzaamheden in woningen, kantoren enz. zorgt een propere manier van werken voor een positieve indruk bij bewoners en gebruikers. Hieronder lees je meer over de verschillende aspecten die een rol spelen bij stofafzuiging.

StofafzuigingBELANG VAN DEGELIJKE STOFAFZUIGING

Het belang van een goede stofafzuiging is niet te onderschatten. Stof, spanen, zaagsel, schaafkrullen en ander afval dat tijdens de bewerking van hout wordt geproduceerd moet worden verwijderd. En wel om meerdere redenen...

StofafzuigingATEX

Wie spreekt over ontstoffingsinstallaties voor een schrijnwerkerij, kan niet om de ATEX-normering heen. Wie een niet ATEX-conforme installatie aanschaft, neemt een risico. In het geval van brand, arbeidsongevallen of andere calamiteiten kunt u immers aansprakelijk gesteld worden.

StofafzuigingMOGELIJKE PROBLEMEN EN AANDACHTSPUNTEN BIJ ONDERHOUD

Om problemen te vermijden, wordt er aangeraden om op gepaste tijdstippen een onderhoud van de stofafzuigingsinstallatie te laten uitvoeren. Indien er geen geschikt onderhoud gebeurt, kan dat immers gevolgen hebben voor het goed functioneren.

KEUZEFACTOREN

Een mobiele of een vaste installatie? Welk vermogen? Type overdruk of onderdruk? Wat met de nodige efficiëntie? En het akoestisch comfort? Dé stofafzuigingsoplossing bestaat niet. Mogelijkheden zijn er voldoende. Wij maken u wegwijs in het aanbod.