naar top
Menu
Logo Print
30/01/2019 - LIEN GOETHALS

KANTENLIJMER

Weinig onderwerpen in de interieurbouw kenden de laatste jaren zoveel evolutie als kantenlijmers. Die trends zorgen voor aanzienlijke prijsverschillen tussen basistoestellen en de high-end machines die van alle technologische snufjes en systemen voorzien zijn. De keuze maken in functie van uw eigen noden is daarom niet altijd evident.

soorten machinesSOORTEN MACHINES

Hoewel men zich vroeger vaak nog moest behelpen met breekmes en strijkijzer, kan vandaag elk bedrijf dankzij de technische evoluties op relatief goedkope wijze ook een mooi resultaat bekomen. De machines zijn alleen toegankelijker geworden, het gamma is ook verruimd. Naast vaste machines zijn er nu bijvoorbeeld ook handheld toestellen.

innovatiesINNOVATIES

Automatisering en digitalisering zitten de laatste jaren enorm in de lift – niet enkel in deze sector. Stilaan sijpelen interessante innovaties dan ook door naar de kantenlijmers. Dankzij de interface kunnen de machines gemakkelijk worden ingesteld. Daarnaast wordt de data uit de machines opgeslagen en voor verschillende doeleinden gebruikt.

procedésPROCEDES

Er zijn nogal wat lijmsoorten en -kwaliteiten op de markt, de verschillen uiten zich voornamelijk op het gebied van hechting, temperatuur- en waterbestendigheid. Ook op het vlak van de totale kostprijs en het onderhoud hebben de soorten hun eigen eigenschappen.