naar top
Menu
Logo Print
19/12/2018 - LIEN GOETHALS

PVC LASMACHINES

De vraag naar pvc-ramen en -deuren die er natuurlijk uitzien blijft stijgen. Daardoor hebben pvc lasmachines de laatste jaren een ware metamorfose doorgemaakt. Het is nu mogelijk om pvc met houtverbindingslook te lassen, en dankzij een nieuwe techniek kan gelast worden met een zogenaamde 'nulvoeg' (waardoor de hoeknaad niet langer zichtbaar is). Daarnaast zijn er nog enkele andere innovaties.

houtverbindingslookHOUTVERBINDINGSLOOK

De houtverbindingslook in pvc is momenteel erg in trek in Nederland. De traditionele lasverbindingen in verstek worden in dit geval vervangen door rechte verbindingen die normaal gezien enkel in houten profielen verwezenlijkt worden. Op die manier wordt de warme uitstraling van hout gecombineerd met de voordelen van de pvc-profielen.

nulvoegNULVOEG

Traditioneel ontstaat er bij het lassen van twee pvc-raamprofielen een lasrups die in een volgend stadium afgestoken en weggefreesd wordt op de hoekenpoets. Indien het om met folie beklede profielen gaat, kleurt men de naad bij. Die ingrepen blijven echter steeds zichtbaar. Sinds enkele jaren hebben bepaalde machinefabrikanten daarom gezocht naar een manier om komaf te maken met deze hoeknaad. En met succes: vandaag weet men pvc-ramen te produceren met een zogenaamde nulvoeg.

andere innovatiesANDERE INNOVATIES

Het innovatiegedrag bij constructeurs van lasmachines voor pvc gaat verder dan de houtverbindingslook en de nulvoeg. Er zijn namelijk nog heel wat andere nieuwigheden. Die zorgen er vooral voor dat heel wat tijd kan worden uitgespaard.