naar top
Menu
Logo Print
07/01/2019 - LIEN GOETHALS

POORTEN

Het woord ‘poorten’ beslaat een breed veld. Het kan gaan over een houten toegangspoort naar de tuin of de oprit, waarbij het cruciaal is om beslag te gebruiken dat kan meeleven met de poort. Het kan echter ook gaan over garagepoorten. Hoewel het moeilijk is om die luchtdicht te maken, winnen passieve garagepoorten toch aan populariteit. En ook naadloos ingewerkte poorten zijn aan een opmars bezig.

beslag van houten poortenBESLAG VAN HOUTEN POORTEN

Houten poorten zorgen voor een mooie afsluiting van de tuin of oprit. Het is echter belangrijk om aangepast, stevig en verstelbaar beslag te gebruiken dat kan meeleven met de poort. Ook inbraakwerendheid is cruciaal, aangezien de poort vaak het eerste obstakel is dat de inbreker op zijn weg tegenkomt.

luchtdichte poortenLUCHTDICHTE POORTEN

In tegenstelling tot ramen en deuren is er weinig noodzaak om poorten luchtdicht te maken. Bovendien maken verschillende zwakke plekken in de opbouw van een garagepoort het moeilijk om die te isoleren of luchtdicht te maken.

passieve garagepoortenPASSIEVE GARAGEPOORTEN

Hoewel het een kleine nichemarkt betreft, is de vraag naar 'passieve' sectionale poorten - die kunnen geïntegreerd worden in een rijwoning met inpandige garage - ondertussen gestaag gegroeid. Er zijn echter verschillende wijzigingen in de opbouw van de poort nodig om een luchtdicht resultaat te bekomen.

naadloos ingewerkte poortenNAADLOOS INGEWERKTE POORTEN

De vraag naar poorten die naadloos zijn ingewerkte in de gevelbekleding blijft toenemen, dus de kans bestaat dat dit concept een 'blijvertje' zal zijn. Het systeem is echter niet zonder beperkingen. En ook bij de opbouw en beveiliging moet met zeer veel verschillende zaken rekening worden gehouden.