naar top
Menu
Logo Print

INNOVATIES IN GEVENTILEERDE GEVELS

geventileerde gevel

De gevel bepaalt in grote mate het aanzicht en het karakter van een gebouw. Binnen de gevelbouw wint het geventileerde gevelconcept duidelijk aan belang, en dit zowel voor nieuwbouw als renovatie  in de woning- én projectbouw. Talrijke materialen bieden ontwerpers binnen dit concept namelijk de creatieve vrijheid om met een unieke gevel hun architecturale signatuur te zetten. 

Achter een esthetisch fraaie schil schuilt echter heel wat technische knowhow. Een duurzaam resultaat vraagt immers niet alleen een doordacht ontwerp en uitgekiende detaillering, maar vooral ook een correcte uitvoering, duidelijke afspraken tussen (onder)aannemers en een doorgedreven werfcontrole.

BuildUp brengt daarom de voorlopers en specialisten op vlak van gevelbouw samen voor een thema- en netwerkdag rond de geventileerde gevel. Met boeiende lezingen, technische innovaties en inspirerende projecten wordt dieper ingegaan op de ontwerpkeuzes voor de architect, uitvoeringsdetails voor de gevelbouwer en aansprakelijkheden voor alle partijen.

BuildUp is door de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten erkend als permanente vormingsactiviteit.
De commissie kende 3 punten toe aan deze vormingsactiviteit.