naar top
Menu
Logo Print
24/04/2019 - LAURENCE BLONDEEL

HOE HOUT BESCHERMEN EN
TOCH DE NATUURLIJKE KLEUR BEHOUDEN?

CLEARCOAT ALLEEN IS NIET VOLDOENDE

Er zijn meer dan 50.000 verschillende houtsoorten geteld op onze planeet en per houtsoort bestaan er dan nog eens verschillende variëteiten. 800 à 1.000 van die soorten worden commercieel verhandeld op de wereldmarkt en daarvan worden er een 100-tal op de Belgische markt aangeboden. Binnen die houtsoorten bestaan twee families: het naaldhout en het loofhout. Welk soort hout er ook gekozen wordt, het zal op een correcte manier voorbereid, behandeld, beschermd en onderhouden moeten worden. Enkel dan kan de levensduur van het hout stabiel gehouden en zelfs verlengd worden. 

WoodcareWAAROM HOUT BESCHERMEN?

Onafhankelijk van de duurzaamheidsklasse moet hout dat voor buitengebruik bedoeld is, steeds beschermd worden om de levensduur van het hout stabiel te houden of te verlengen. Stel dat er geen bescherming wordt aangebracht, dan zal het hout sneller verweren en blootgesteld worden aan een continu slijtageproces.

CeteolCeteol : ecologische oplossing voor solventgedragen beitsen
Een nieuwe generatie watergedragen beitsen die ontworpen werden om te beantwoorden aan de groter wordende vraag naar ecologische alternatieven. Ze kennen een grotere laagdikte en langere open tijd, waardoor de afwerking iets luxueuzer is en het eindresultaat er beter uitziet. Ze bieden een ecologische oplossing voor hun solventgedragen alternatieven.
Lees meer

WoodcareVOORBEREIDING,
BEHANDELING EN ONDERHOUD

Hout moet steeds op een correcte manier voorbereid worden alvorens er aan de behandeling begonnen kan worden. Afhankelijk van de houtsoort en de gekozen producten kan de voorbereiding, behandeling en het onderhoud verschillen.

Een greep uit het aanbod:

• BOSS paints
• Caparol
• Ralston Colour & Coatings
Sikkens