naar top
Menu
Logo Print
19/03/2019 - KENNETH BAERT

CE-MARKERING BRANDWERENDE DEUREN LAAT NOG EVEN OP ZICH WACHTEN

CE-markering manueel bediende brandwerende binnendeuren als focus

Binnenkort zou de CE-markering van brandwerende deuren van toepassing zijn. Maar is dit wel zo? De Confederatie Bouw hield een infosessie voor de geïnteresseerde schrijnwerker waarbij Eric Winnepenninckx (WTCB) deze en meerdere cruciale vragen beantwoordde. Wat houdt een CE-markering bijvoorbeeld in? Vanaf wanneer wordt die CE-markering mogelijk of verplicht? Welke gevolgen heeft de CE-markering op de werkzaamheden van de schrijnwerker?

CE-markering

WAT IS EEN CE-MARKERING?

Een CE-markering op bouwproducten geeft aan dat de prestaties van het product in kwestie bepaald werden volgens de geharmoniseerde norm. Maar wat is een geharmoniseerde norm? Welke houdt de prestatieverklaring in? En wat met producten buiten deze geharmoniseerde norm?

CE-MARKERING VOOR MANUEEL BEDIENDE BRANDWERENDE BINNENDEUREN

CE-markeringHet uiteindelijke doel van de CE-markering is dat alle fabrikanten van brandwerende deuren dezelfde technische taal gebruiken en kennen, en dat de producten vrij op de Europese markt mogen circuleren. In wat volgt, gaan we dieper in op de CE-markering van manueel bediende brandwerende binnendeuren, aangezien die de grootste markt in België vormen.

IMPLICATIES VOOR DE BOUWSECTOR

CE-markeringMomenteel werken we voor brandwerende deuren met een Belgische classificatie RF 30 en RF 60, gebaseerd op onze Belgische proefnorm. Voor brandwerende binnendeuren geldt de nieuwe Europese classificatie (CE-markering) op het einde van de co-existentieperiode. Maar vanaf wanneer geldt deze nieuwe CE-markering voor België?